Tjälknöl

En klassiker som funkar till allt möjligt. Jag lagade den av oxrulle och det gick fint eftersom köttet är mörat. Åt den som kall rostbiff i skivor (gärna med en god gräddig blomkåls- eller broccoligratäng), men den fungerar ju även bra till t.ex wraps.

Alltså, du fryser in en bit nötkött, t.ex oxrulle.

Sen ska den ställas in i ugnen frusen, på ca 100 graders värme. Tillagas i 9-10 timmar, sätt i termometer då den tinat och ta ut den då innertemperaturen är ca 65 grader.

Lägg den i en lag i en plastpåse eller skål (du gör lagen på 1 l vatten, 1 dl salt och sen kan du ta kryddor om du vill, t.ex lagerblad eller enbär. Och originalrecept säger en matsked socker, men man klarar sig bra utan). Låt stå 4-5 timmar. Klart att äta och njuta!

2 reaktioner på ”Tjälknöl

Lämna en kommentar