Tagine med köttfärs och ägg

Här kommer tips på en annan variant av tagine med köttfärs. Den är tillagad i en traditionell tagine-gryta men man kan laga i vanlig kastrull om man ser till att det inte blir för lite vätska.
För frikadellerna: 1/2 kg köttfärs blandas med kryddor (spiskummin, svartpeppar, paprikapulver, en gnutta ingefära) och salt samt lite olja. Rulla köttbullar. Lägg i en tagine-gryta. Lite olja i botten. Samt en hackad lök och några vitlöks-klyftor och 1-2- hackade tomater. Krydda såsen med samma kryddor som köttfärsen. Låt tillagas på låg värme, det ska puttra sakta. Mot slutet lägger du i gröna oliver och knäcker några ägga direkt i grytan. Låt tillagas ytterligare en kort stund tills allt är genom-varmt. Lite färsk koriander är alltid gott det med, ifall du får tag i det. Bonne apétit!

Lämna en kommentar