Kycklingtagine med morötter

Ännu en tagine (gillar det som ni märker), Marockos vardagsmat funkar rätt bra i mitt svenska kök såvitt man inte har för bråttom. Enkel tillagning. I dag gjorde jag tagine i vanlig kastrull.

Kycklinglår

1 hackad lök

2-3 krossade vitlöksklyftor

1 tsk mald ingefära (alltså pulver)

1/2 tsk gurkmeja

salt och peppar efter smak

Hackad persilja och koriander – eller ettdera av dem, vilket du vill

Morötter, 4-5 stycken skalade och halverade

Gröna oliver och citronsaft

Fräs löken och kryddorna, tillsätt kycklingen, rör om och låt tillagas ca 5 min. Tillsätt sedan koriander och persilja samt vatten (typ 3-4 dl, fyll på om det behövs). Koka en halvtimme.

Lägg sedan i morötterna och koka ytterligare en halvtimme eller tills allt är genomkokt.

Lägg i oliver och häll ett par matskedar citronsaft (efter smak). Koka cirka 5 minuter till. Klart!

 

Lämna en kommentar