Fröknäcke

Började bli lite sugen på hårt bröd, googlade fram ett recept med enbart frön och vatten som jag testade. Resultat? Gott! Har just avnjutit en bit med smör och getost. Det som är nackdelen är att det blir lite sprött så det går lätt sönder, men det smakar härligt.

2 dl linfrön
1,5 dl sesamfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl rostade solroskärnor
4 dl vatten, salt ca 1 tsk

Blanda allt och låt det stå och svälla minst 6 timmar, det blir en gröt.

Lägg bakplåtspapper på en plåt och smörj även med lite olja för att undvika att det fastnar.

Smeta ut i tunt lager på plåten.

Grädda 125 grader 1 timme, minska sen till 100 grader och fortsätt minst 1 timme till eller tills brödet är hårt och torrt, kan stå kvar i ugnen medan den svalnar.

Så här ser det ut då det är gräddat

 

 

Här är min goda kvällsmacka 🙂

 

Tack till http://www.lchfrecept.com/Default.aspx

2 reaktioner på ”Fröknäcke

  1. Yammie! vad gott det ser ut och även om det är en lång process så sköter det sig självt egentligen ju. Måste testas någon gång.

  2. Jag har just gjort en andra omgång, älskar det här som är någon slags korsning mellan bröd och kex

Lämna en kommentar