Tagine med kött och lök

Här kommer recept på ännu en marockansk maträtt, en tagine med kött, lök och kryddor. Enkelt att laga men tar lite tid.

3 finhackade lökar

ca 1 kg kött , lamm eller nöt

1/2 dl oliv- eller rapsolja + 3  msk smör

salt, svartpeppar ca 1 tsk

1/2 tsk gurkmeja

en nypa saffran (funkar även utan om du inte har)

1 tsk mild paprikapulver

1 tsk mald kanel

Du blandar olja och smör och värmer upp det, tillsätter lök samt gurkmeja,saffran och peppar och salt. Tillaga under lock ca 10 minuter

Tillsätt sedan köttet och täck med vatten. Koka ca 45 min

Tillsätt sedan kanel och paprikapulver och koka vidare, nu utan lock, tills köttet är mjukt och såsen har blivit tjock, kan ta ca 30 minuter.

Som vanligt: I Marocko är det självklart att servera med bröd, men man kan äta med kniv och gaffel och ha sallad till. Det smakade jättegott!

Lämna en kommentar