Ramadan Mobarak

Vi på LCHF à la halal önskar alla läsare Ramadan Mobarak – en välsignad fastemånad.

Ramadan är en speciell tid på året då man ändrar sina inrutade rutiner och fokuserar på andlighet. Under en månad avstår man från mat och dryck under dygnets ljusa timmar, ägnar sig åt eftertanke och böner. Men maten har också en roll, de flesta har ju en rik tradition av maträtter som man bryter fastan med på kvällarna.

Vill man hålla fast vid LCHF under Ramadan så är det utmärkt, min erfarenhet är att det underlättar fastan om man undviker att äta kolhydratrik mat. Jag tycker om att äta relativt kolhydratfritt, i synnerhet morgonmålet innan gryningen. Då tycker jag omelett är jättebra, och gärna avokadosmoothie. Annars matrester från gårdagen. Förutom kolhydrater så är det även bra att undvika kaffe och te eftersom det är vätskedrivande.

På kvällen är det vanligt att bryta fastan med dadlar och vatten, enligt islamisk sed. Efter det blir det ofta en god soppa. Återkommer med lite av det som lagas i mitt kök senare under månaden.

Lämna en kommentar