Brik

Detta är ett måste i Ramadan och inte helt strikt LCHF men det extremt tunna degbladet lär inte innehålla så många kolhydrater så håll tillgodo. Brik är en traditionell tunisisk maträtt, friterat knyte med ägg och ofta tonfisk. Mest fett och proteiner alltså (haha jag tröstar mig själv)

”Degen” köper man på invandrarbutiker, den kallas dioul eller ”feuilles de brick” och brukar komma i 10-pack om extremt tunna blad som man kan fylla och fritera.

Du hettar upp olivolja/rapsolja (andra oljesorter förekommer inte i mitt hus i alla fall) i en stekpanna

Ta ett ”degblad” och fyll med tonfisk, persilja, gärna lite harissa och/eller kapris.  Knäck ett ägg över det hela. Vik det på mitten och fritera i stekpannan så briken får en fin färg. Klart! Passar mycket bra tillsammans med en soppa.

Lämna en kommentar