Kycklinggryta med kantareller

Kyckling- och kantarellgrytaSom jag skrev sist fick jag en hel del kantareller av min son. Tack Calle! Det som blev över från lunchen blev till en middag för fem.

Ingredienser:
Kycklingfilé
Kantareller
Paprika (valfri färg)
Lök
Vitlök
Persilja
Kycklingbuljong
Grädde (vi använder iMat)
Soja (kan uteslutas)
Salt
Peppar
Smör

Så här gör du:
1. Stek kantarellerna i smör, salta och peppra. Lägg över på fat.
2. Stek skurna kycklingbitar till de får färg runt om i smör, salta och peppra. Lägg över på kantarellerna.
3. Stek paprika, hackar lök och vitlök tills de blir mjuka.
4. Tillsätt grädde, kycklingbuljong, soja, salt och peppar. Låt sjuda några minuter.
5. Lägg i kantarellerna och kycklingen.

Servera en god sallad till.

Lämna en kommentar