Köttfärs & ägg i panna

Ägg och köttfärspannaHär kommer ytterligare en favorit, köttfärs med ägg. Det blir nästan som en paj och normalt äter man det med en sallad i pitabröd. Jag skippar brödet och tar bara sallad till. Rätten är enkel att göra och kräver inte mycket arbete. Ursprung från Irak.

Grundingredienser:
Köttfärs
Lök
Vitlök
Tomatpuré
Ägg
Olja
Gurkmeja
Sju kryddor
Salt
Vitpeppar

Man kan faktiskt blanda i vad man vill och tycker om. Ibland efter att ha stekt köttfärsen tillsätter vi ärtor, majs och paprika, eller bara paprikabitar. Allt beror på vad som finns hemma och vilket humör man är på.

Så här gör du:
1. Hacka lök och vitlök.
2. Bryn köttfärsen i lite olja, tillsätt sedan lök och vitlök och låt steka vidare på lagom värme tills löken (och ev grönsaker du valt) blir mjuk, akta så att löken inte bränns.
3. Krydda köttfärsen.
4. Tillsätt ett par matskedar matpuré och låt steka vidare i minst 10 minuter.
5. Lägg över köttfärsröran i en ugnsform.
6. Knäck ägg, salta och rör om och häll sedan över köttfärsblandningen och ställ i ugnen på 200°. Rätten är klar när äggen har stelnat.

Servera med en grönsallad, ät och njut!

En reaktion på ”Köttfärs & ägg i panna

  1. As salam alaykom

    Denna rätt fastnade jag för. Hur många ägg räknar du till en person/portion?

Lämna en kommentar