Köttfärsfylld zucchini och tagliatelle

Mäh'shiMer cross-over-käk! Denna rätt har sina rötter i Irak där den kallas för ”Mäh’shi” (reserverar mig för stavningen). Rätten består av köttfärs-fylld zucchini kokt tillsammans med kikärtor och russin. Rätten är mycket omtyckt av både barn och vuxna.

Ingredienser:
Köttfärs (jag använder lamm)
Lök
Persilja
Russin (stora gula smakar bäst)
Kikärtor
Tomatpuré

Salt
Vitpeppar
Lime
7 kryddor
1 grönsaksbuljongstärning

Så här gör du:
1. Skär av toppen en bit in och spar för att ha till lock senare. Karva ur zucchinisarna med en potatisskalare.
2. Blanda färs, hackad lök, hackad persilja, russin och alla kryddorna.
3. Fyll zucchinisarna med blandningen. Skär en skiva lock och fäst med tandpetare. Gör några stick i kniven på zucchinisarna.
4. Köttfärs över? Bra! Lägg i kastrull och fräs i lite olja tills köttet blir brynt.
5. Tillsätt tomatpuré och låt steka med några minuter.
6. Lägg i de fyllda zucchinisarna, kikärtorna, grönsaksbuljongen och häll på vatten så det täcker. Låt koka i cirka 1,5 timme.

Servera med zucchini-tagliatelle och sallad.

 

Lämna en kommentar