Friterad kyckling från Irak

Friterad kycklingKokt höna är vanligt i Sverige. Inte lika vanligt är att koka kyckling. Men det gör vi och de flesta från Irak. Det blir gott, mört och man får en god buljong som är utsökt för alla HCHF:are (High Cholesterol High Fat) – t ex att koka riset i eller hälla över bröd ”tashriba”. Är man LCHF:are dricker man buljongen som den är.

Ingredienser:
1 kyckling
1 lök

Gurkmeja
Salt
Kycklingkrydda
1 halv kanelstång

Gör så här:
1. Stycka kycklingen i 6 delar.
2. Låt kycklingdelarna fräsa i en kastrull tills vattnet är borta.
3. Lägg i kryddor och delad lök.
4. Häll på vatten och låt koka cirka 50 minuter.
5. Lyft ur kycklingbitarna och häll olja i en stekpanna.
6. Fritera kycklingbitarna runt om på hög värme.

Tips! Passa gärna på att fritera andra grönsaker. Stark paprika till är gott!

Lämna en kommentar