Fadels tagine med nötkött och zuccini

En himla god tagine, köttgryta med tjock sås. Och jag fick receptet! 🙂 Det tillagades i en lertagine, som man traditionellt gör i Marocko men ni kan testa med kastrull eller svensk järngryta på låg värme om ni inte har någon tagine.

För 2:

1/2 kg nötkött i bitar läggs i gryten tillsammans med 1 stor hackad rödlök.

Häll på generöst med olivolja och krydda med svartpeppar, spiskummin, mild paprikapulver och en nypa kanel och ingefärspulver också. Dessutom hackad färsk koriander och salt. Blanda och låt det tillagas ca 20 minuter.

Sedan lägger man i lite lök till, 1 stor skivad tomat och zuccini och låter det puttra. Såsen ska vara tjock, se bara upp så det inte blir bränt. Låt det puttra tills köttet är klart, lägg på ytterligare hackad färsk koriander några minuter innan maten är färdig.

Är du marockan äter du detta naturligtvis med bröd, om du är LCHF:are så funkar det bra med bestick i stället. Det var jättegott.

2 reaktioner på ”Fadels tagine med nötkött och zuccini

  1. very good tagins , i’m sure you will like it .
    just try it at home , if u have tagin at home of course , if not ! come to morocco and buy one ^_^ .

  2. Man kan använda en vanlig gryta, håll bara koll på om det eventuellt behöver tillsättas lite vatten.

Lämna en kommentar