Äggmuffins

Har jag tappat förståndet som bakar en varm dag som den här? Kanske det – svettig men rätt nöjd med resultatet. Äggmuffins är ett recept från Anna D Jacobsson. Hur länge de håller sig vet jag inte, klarar definitivt inte att klämma i mig alla 12 på samma dag, men kan säga att jag älskade dem – lite som minisufléer smaksatta med fetaost och oliver.

Här är recptet:

Blanda smeten: 8 ägg, 2 dl grädde, 150 – 200 g smulad fetaost, hackade oliver efter behag, krydda med oreagano eller timjan, kanske lite peppar. Salt tyckte jag var helt onödigt med de salta ingredienserna. Häll i stora muffinsformar, grädda i 200 grader i cirka 20 minuter. Klart!

PS: Anna rekommenderade även en bit tomat på toppen av varje muffin men det hoppade jag över, trots att det säkert skulle bli gott det med.

PPS: Med ursäkt för dåliga bilder som lever sina egna liv…

En reaktion på ”Äggmuffins

  1. Måste bara säga att gör INTE som jag – häll INTE smeten direkt i muffinsplåten, något mer svårdiskat har jag sällan skådat. Det funkar med vanliga muffins men detta biter sig verkligen fast. Så köp pappersformar, baka och njut!

Lämna en kommentar