Zuccinipasta med tonfisksås

Sugen på pasta? Den vanliga sorten är inte att tänka på då man LCHF:ar men lyckligtvis finns ju alternativ.

Pasta:

Används potatisskalaren och gör strimlor, ungefär som bandspaghetti, av zuccini. Sen steker du den lätt i stekpanna med olja eller smör en stund så den mjuknar. Salta lite. Klart! Alternativ: koka ett par minuter i lättsaltat vatten funkar också fint.

Såsen:

Jag fräste 1 lök och några klyftor vitlök i en kastrull. Tillsatte en burk tomater och en burk tonfisk i olja, Kryddade det hela med salt, peppar och mild paprika (du kan lägga i något med mera sting om du gillar det). Lät puttra i cirka 10 minuter, rörde i en rejäl klick crème fraïche.

4 reaktioner på ”Zuccinipasta med tonfisksås

  1. Det här var en av mina favoriter, brukade inte alltid ha i tonfisk ens utan det blir jättegott bara med en kryddig tomatsås. Fast det är klart, med tonfisk är det både smarrigare och mer näringsrikt.

Lämna en kommentar