Tacopaj

TacopajI stället för det vanliga pajskalet används här ägg, dvs riktigt ortodox LCHF. Jag gillar det här, även att äta den kall dagen efter.

Pajskal:
4 ägg
1 dl grädde
2 msk smör

Fyllning:
400 gram köttfärs
1 krossad vitlöksklyfta
smör till stekning
1 msk tomatpuré
2 msk glutamatfria tacokryddor (eller krydda själv med spiskummin, cayennepeppar, paprika och kanske lite extra vitlök)
½ dl vatten
halverade körsbärstomater
skivade lökringar
2 dl riven ost
1 dl grädde
½ dl creme fraiche

Smält smöret i pajformen i ugn. Vispa  ihop äggstanningen och grädda till torr yta med ordentligt färg. Ta ut och låt formen vila. Bryn färsen med vitlök och kryddor i smör. Tillsätt vattnet och låt puttra tills vätskan kokat in. Riv osten och blanda med grädde och creme fraiche. Strö ut köttfärsröran på pajbotten och fördela tomat samt lök på toppen. Häll oströran överst och grädda tills pajen har fått fin färg.

 

Lämna en kommentar