Lasagne goes oriental

Lasagne goes orientalLasagne är en favorit hemma hos oss men tyvärr inget vidare för oss LCHF:are.

Igår testade jag att göra lasagne på zucchini istället och resultat blev älskat av både stora och barn!

Ingredienser för cirka 4 port:
2 stora zucchini
500 g köttfärs (jag använde lamm)
1 hackad lök
2 hackade vitlöksklyftor
1 brk krossade tomater
1 skvätt grädde
riven ost

Salt
Peppar
Sju kryddor
Oregano

Så här gör du:
1. Skiva zucchinin på längden med en osthyvel så du får fina ”pasta”-plattor. Salta dem och låt dra en stund.
2. Under tiden steker du köttfärs med lök och vitlök tills färsen fått färg.
3. Krydda färsen med sju kryddor, oregano, salt och peppar.
4. Häll över tomaterna och gärna en halv burk vatten. Låt puttra minst 10 minuter.
5. Häll på grädde till en simmig konsistens. Smaka av, krydda mer om det behövs.
6. Ta fram en ugnsfast form och varva sedan zucchini och köttfärs, börja och avsluta med ett lager zucchini och strö sedan över riven ost. Gratinera i ugn på cirka 225° tills osten fått fin färg.

Servera med sallad.

 

En reaktion på ”Lasagne goes oriental

  1. Supergott! Jag gjorde den med ras el hanout i stället för sju kryddor och det blev också jättebra

Lämna en kommentar