Första gången du hör talas om LCHF?

LCHF är enkelt!

LCHF står för Low Carb High Fat och innebär teoretisk att den i avsaknad av kolhydraternas energi ökar frisättningen av fettsyror i fettvägen och ökar fettförbränningen. Eftersom kroppen behöver energi tillför man det istället genom protein och fett. Matematiskt innebär det att kroppen ställer in sig på en hög fettförbränning och eftersom det fett man äter långsiktigt mättar längre än kolhydratintaget minskar intaget av det totala antalet kalori

LCHF handlar om att undvika kolhydrater som bröd, potatis, pasta och ris, man ska också undvika lightprodukter och allt som är sötat. Istället ska man äta protein och fett och helst naturligt animaliskt fett som smör.

Det är lätt att komma igång med LCHF. Du behöver inte räkna kalorier, prickar eller points, du behöver heller inte väga eller mäta maten. Du äter tills du är mätt.

 

Lämna en kommentar