Bröd på tre minuter | Fiberhusklimpa

Det här receptet är gjort på fiberhusk. Vad är fiberhusk tänker ni kanske?

Fiberhusk är pulveriserat psylliumfröskal och finns att köpa i de flesta matbutiker. Egenskapen för fiberhusket är att fibrerna bildar en gelé som har lite samma egenskap som gluten i bakning. Det är alltså fiberhusket som binder samman degen.

Fiberhusklimpa är enkelt att baka och är en helt okej ersättning för bröd. Det går också bra att göra dubbel sats. Brödet håller några dagar i kylen.

Recept:
2 ägg
25 g smör
3,5 msk fiberhusk
1,5 tsk bakpulver

Det går utmärkt att smaksätta brödet med t ex anis, kummin och annat du gillar.

Gör så här:
1. Vispa äggen hårt.
2. Smält smöret och rör ner allt i en liten fyrkantig form (obs med betoning på liten).
3. In i micron på full effekt 3 minuter.

Klart!

Bred på smör och en smakrik ost – njut!

Klart!

 

Lämna en kommentar