Allt-i-ett-kyckling med Libanesisk twist

Lättlagat som sköter sig själv i ugnen. Bara lite förberedelser krävs, kyckling bör marineras minst en timme.

Ingredienser:
1 hel kyckling
Några potatisar
Hela champinjoner på burk
Röd (eller gul) lök
Paprika eller annan grönsak du gillar

1. Starta med att tina en fryst kyckling (har du tillgång till färskt & halal så hurra).
2. Stycka den sedan i 8 bitar, två vingar, två lår, 4 delar rygg-/bröstfilé.
3. Gör marinaden.

Marinad:
1 dl Grillolja
0,5 dl Kinesisk soja
0,5 dl Äppelcidervinäger (eller annan vinäger)
2 msk olivolja
1 msk Tabasco eller efter din modighet
Grillkrydda
Salt

4. Blanda ihop marinaden och kycklingbitar. Jag brukar lägga allt i en 2 eller 3 liters plastpåse. Låt marinera minst en timme.
5. Efter att kycklingen marinerats lägger du upp bitarna i en ugnssäker form. Ta gärna några matskedar av marinaden och häll över kycklingbitarna i formen.

Under tiden har du:
6. Skalat potatis, lök och paprika och skurit dem i klyftor och öppnat burken med champinjoner.
7. Lägg sedan alla ingredienserna tillsammans med kycklingen, se till att kycklingbitarna ligger överst så de får fin färg i ugnen.
8. In i ugnen på 200° i cirka 1–1,5 timme.

Servera med en härlig sallad.

 

Lämna en kommentar